Բաղադրիչներ
- Հավկիթ - 2 հատ
- Ալյուր - 3 ճաշի գդալ
- Կարագ - 200 գրամ
- Շաքարավազ - 200 գրամ
- Վանիլին
- Փխրեցուցիչ - 1 թեյի գդալ
- Ջեմ - 500 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Մինչև պատրաստել սկսելը նախորոք կարագը մի քանի ժամ թողնում ենք սենյակում, որպիսի փափկի: Կամ կարող ենք փափկեցնել միկրոալիքային վառարանում:
Փափուկ կարագի վրա լցնում ենք շաքարավազը և վանիլինը: Լավ խառնում ենք:
Ավելացնում ենք հավկիթները և նորից լավ խառնում ենք:
Խառնում ենք ալյուրն ու փխրեցուցիչը, փոքր բաժիններով լցնում ենք խմորի վրա:
Պետք է ստացվի փափուկ, մատներին չկպչող խմոր:
Խմորը բաժանում ենք երկու՝ մեծ և փոքր մասերի:
Փոքր խմորը տեղափոխում ենք սառցախցիկ, իսկ մեծով պատում ենք ջեռոցի ձևամանի հատակը և պատերը, ինչպես նկարում: Մեջ հավասարաչափ լցնում ենք ջեմը:
Երբ փոքր խմորը լավ սառչում է, քերում և լցնում ենք ջեմի վրա:
Միացնում ենք ջեռոցը 180 աստիճան, թխում ենք պիրոգը 35-40 րոպե:
Բարի ախորժակ...
Մեկնաբանել