Բաղադրիչներ
- Ալյուր - 500 -600 գրամ
- Կաթ - 300մլ
- Շաքարավազ - 90 գրամ
- Աղ - 1 թեյի գդալ
- Հավկիթ - 1 հատ
- Կաթի փոշի - 25 գրամ
- Կարագ - 50 գրամ
- Ձիթայուղ - 2 ճաշի գդալ
- Թթխմոր - 10 գրամ
- Դեղնուց կամ 1 ճաշի գդալ կաթ
Պատրաստման եղանակը
Խորը ամանի մեջ խառնում ենք ալյուրը, թթխմորը, աղը, շաքարավազը։
Կաթը մի քիչ գոլացնում ենք, 35-40 աստիճան, լցնում ենք ալյուրի զանգվածի վրա։
Արագ խառնում ենք, ավելացնում ենք կաթի փոշին, նորից լավ խառնում ենք, ստացվում է ոչ պինդ, ոչ թույլ խմոր։
Կարող ենք հարել նաև հարիչի օգնությամբ, այդպես ստացվում է ավելի արագ և ավելի փափուկ խմոր։
Ավելացնում ենք սենյակային ջերմաստիճանի կարագը, լավ հունցում ենք խմորը։
Խմորը տեղափոխում ենք ամանի մեջ, ծածկում ենք սննդային ցելոֆանով, թողնում ենք 1-2 ժամ, մինչև 2 անգամ բարձրանա։ Ժամանակը կախված է թթխմորի որակից։
Ձևավորում ենք հավասար գնդիկներ, դասավորում ենք ձևամանի մեջ հաշվի առնելով, որ բուլկիները եփելու ընթացքում մեծանում են մոտ 2 անգամ։
Խմորների վրա խոհանոցային վրձինով քսում ենք դեղնուց կամ կաթ։
Եփում ենք 200 աստիճան տաքացված ջեռոցում 15 րոպե։
Բարի ախորժակ։
Մեկնաբանել