Բաղադրիչներ
- Դդում - 350 գրամ
- Կարտոֆիլ - 350 գրամ
- Ալյուր - 3 ճաշի գդալ և 100 գրամ
- Բուսայուղ
- Աղ, սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Լավ լվանում ենք դդումը և կարտոֆիլը, հեռացնում ենք կողևները:
Մանր քերիչով անցկացնում ենք դդումը և կարտոֆիլը, կամ կարող ենք մանրացնել բլենդերով:
Խառնում ենք իրար մանրացված դդումն ու կարտոֆիլը, ավելացնում ենք աղ, սև պղպեղ, այլուր:
Լավ խառնում ենք: Պետք է ստացվի ոչ պինդ, ոչ թույլ խմոր:
Ամանի մեջ լցնում ենք ալյուր: Պատրաստում ենք գնդիկներ, պատում ենք ալյուրով և տապակում ենք տաք բուսայուղի մեջ մոտավորապես 4 րոպե, մինչև երկու կողմից կարմրի:
Կարող ենք մատուցել և տաք, և սառը վիճակում:
Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել