Բաղադրիչներ
- Հավի դոշ - 200 գրամ
- Պանիր - 100 գրամ
- Հավկիթ - 2 հատ
- Սոխ - 0.5 հատ
- Մայոնեզ - 100 գրամ
- Աղ, սև պղպեղ ըստ ճաշակի
- Նուռ
Պատրաստման եղանակը
Մանր կտրատում են սոխը, լցնում ենք խորը ամանի մեջ, վրան լցնում են եռման ջուր և աղ, թողնում ենք 10 րոպե: Խոշոր քերիչով անցկացնում ենք պանիրը: Մեկ հավկիթի սպիտակուցը առանձնացնում ենք, իսկ դեղնուցը և մյուս հավկիթը անցկացնում ենք քերիչով: Հավի դոշը եփում ենք և մանր կտրատում: Սոխի ջուրը քամում ենք, ավելացնում ենք հավկիթները, պանիրը և հավի ֆիլեն: Ավելացնում ենք մայոնեզը: Լավ խառնում ենք և տեղափոխում ենք մատուցվող ամանի մեջ, ձևավորում ենք երկարաճիտ կոշիկի նման: Կոշիկի ներքևի մասը զադարում ենք քերած պանիրով, իսկ վերևը՝ կտրտած սպիտակուցով: Մնացած հատվածը պատում ենք նռան հատիկներով: Կարող ենք պանրի կտորներով կամ թելիկներով կոշիկի կապեր պատրաստել: Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել