• 15 հոկտեմբեր, 2024
     Թխվածքաբլիթով, եփովի կրեմով տորթ

    Թխվածքաբլիթով, եփովի կրեմով տորթ

    Բաղադրիչներ.

    1. Քաղցր թխվածքաբլիթ — 300 գրամ
    2. Կարագ - 300 գրամ
    3. Շաքարավազ — 300 գրամ
    4. Հավկիթ - 1 հատ
    5. Կաթ - 300 գրամ
    6. Օսլա - 1 թեյի գդալ
    7. Պոպոկ - 2 բաժակ
    8. Վանիլին

    , Պատրաստման եղանակը

    Մետաղական ամանի մեջ խառնում ենք օսլան կես բաժակ տաք կաթի հետ, դնում ենք կրակին, անընդհատ խառնելով ավելացնում ենք մնացած կաթը, եռացնում ենք: Եփում ենք այնքան ժամանակ, մինչև զանգվածը պնդանա, հանում ենք կրակի վրայից, թողնում ենք սառի:

    Տրորում ենք կարագը, շաքարավազը և հավկիթը, ավելացնում ենք սառած կրեմը և վանիլինը:

    Մանրացնում ենք թխվածքաբլիթները, պոպոկը, մի փոքրիկ մաս առանձնացնում ենք տորթը զարդարելու համար, մնացածը զանգվածը լցնում ենք կրեմի վրա, լավ խառնում ենք:

    Ձևամանի հիմքին դնում ենք համապատասխան կտրված յուղաթուղթ, լցնում ենք կրեմային պեչենին, դանակով հարթեցնում ենք և տեղադրում սառնարանը մի քանի ժամով:

    Տորթը հանում ենք ձևամանից, հեռացնում ենք յուղաթուղթը, զարդարում ենք պոպոկի և թխվածքաբլիտի փշուրներով:  

     Բարի ախորժակ…

     
    Թխվածքաբլիթով, բանանով տորթ

    Թխվածքաբլիթով, բանանով տորթ

    Նախորդը

    Թխվածքաբլիթով և մրգերով տորթ

    Թխվածքաբլիթով և մրգերով տորթ

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել