Բաղադրչներ
- Բանան - 2 հատ
- Ձու - 1 հատ
- Մածուն - 8 ճաշի գդալ
- Կոկոսի յուղ - 1 ճաշի գդալ
- Սոդա - 0.5 թեյի գդալ
- Մշկընկույզ, իմբիր ըստ ճաշակի
- Բրնձի ալյուր - 10 ճաշի գդալ
- Ցորենի ամբողջահատիկ - 10 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Բանանը տրորել, ձվի հետ լավ հարել։ Ավելացնել մածունը սոդայով, կոկոսի յուղը, մշկընկույզը, իմբիրը, ապա ալյուրը։
Հունցել, ձևավորել խմորը և թխել 150° տաքացված ջեռոցում 25 րոպե։
Զարդարել դառը շոկոլադով։
Բարի ախորժակ։
Հեղինակ՝ Վարդ Վարդազարյան
Մեկնաբանել