Բաղադրիչներ
Խմորի համար
- Ալյուր - 3 բաժակ
- Կարագ - 250 գրամ
- Սոդա - 1 թեյի գդալ
- Շաքարավազ - 1 բաժակ
Միջուկի համար
- Կաթնաշոռ - 0,5 գրամ
- Ձու - 3 հատ
- Շաքարավազ - 1 բաժակ
- Չամիչ - 100 գրամ
- Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը մաղում ենք, ավելացնում ենք կարագը, որը կարող ենք նախորոք քառակուսիներով կտրատել, շաքարավազը, սոդան և լավ տրորում ենք, որից հետո խմորը դանակիով, արագ շարժումներով «կտրտում» ենք: Մեր անսովոր խմորը տեղափոխում ենք սառնարան:
Պատրաստում ենք միջուկը. Լավ հարում ենք կաթնաշոռը ձվի, շաքարավազի և վանիլինի հետ, կարող ենք օգտագործել բլենդեր կամ հարիչ: Ավելացնում ենք չամիչ և խառնում ենք: Խմորը հանում ենք սառնարանից, մեծ մասը ջեռոցի տապակի վրա հավասար շերտով տարածում ենք: Պետք չէ շատ սեղմել: Հավասարեցնում ենք, եզրերը քիչ բարձրացնում ենք: Վրան լցնում ենք կաթնաշոռով միջուկը, ապա երրորդ շերտով լցնում ենք մնացած խմորը:
Ջեռոցը տաքացնում ենք 180°C, եփում ենք 40-50 րոպե:
Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել