• 03 դեկտեմբեր, 2024

    Բաղադրիչներ

    Խմորի համար

    1. Ալյուր - 3 բաժակ
    2. Կարագ - 250 գրամ
    3. Սոդա - 1 թեյի գդալ
    4. Շաքարավազ - 1 բաժակ

    Միջուկի համար

    1. Կաթնաշոռ - 0,5 գրամ
    2. Ձու - 3 հատ
    3. Շաքարավազ - 1 բաժակ
    4. Չամիչ - 100 գրամ
    5. Վանիլին

    Պատրաստման եղանակը

    Ալյուրը մաղում ենք, ավելացնում ենք կարագը, որը կարող ենք նախորոք քառակուսիներով կտրատել, շաքարավազը, սոդան և լավ տրորում ենք, որից հետո խմորը դանակիով, արագ շարժումներով «կտրտում» ենք: Մեր անսովոր խմորը տեղափոխում ենք սառնարան:

    Պատրաստում ենք միջուկը. Լավ հարում ենք կաթնաշոռը ձվի, շաքարավազի և վանիլինի հետ, կարող ենք օգտագործել բլենդեր կամ հարիչ: Ավելացնում ենք չամիչ և խառնում ենք: Խմորը հանում ենք սառնարանից, մեծ մասը ջեռոցի տապակի վրա հավասար շերտով տարածում ենք: Պետք չէ շատ սեղմել: Հավասարեցնում ենք, եզրերը քիչ բարձրացնում ենք: Վրան լցնում ենք կաթնաշոռով միջուկը, ապա երրորդ շերտով լցնում ենք մնացած խմորը:

    Ջեռոցը տաքացնում ենք 180°C, եփում ենք 40-50 րոպե:

    Բարի ախորժակ

    ՎՐԱՑԱԿԱՆ ԽԱՉԱՊՈՒՐԻ

    ՎՐԱՑԱԿԱՆ ԽԱՉԱՊՈՒՐԻ

    Նախորդը

    Հալվող կեքսեր

    Հալվող կեքսեր

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել

    Եղեք տեղեկացված

    Ձեր կարծիքը շատ կարևոր է մեզ համար, և Ձեր կողմից առաջադրված ցանկացած հարց, առաջարկ կամ դիտողություն պարտադիր արձագանք կստանա: