• 21 նոյեմբեր, 2024

    Բաղադրիչներ

    1. Ելակ - 1 կիլոգրամ
    2. Շաքարավազ - 500 գրամ
    3. Ջուր - 500 գրամ
    4. Կիտրոն - 1 հատ
    5. Շաքարի փոշի

    Պատրաստման եղանակը

    Կիտրոնը լվանում ենք, կեղևը մանր քերում ենք, իսկ միջուկը քամում ենք, որպիսի հյութը դուրս գա: Ելակը լավ լվանում ենք, հեռացնում ենք պոչիկները: Շաքարավազը խառնում ենք ջրի հետ և եփում ենք թույլ կրակի վրա: Երբ շաքարավազը լուծվում է, բայց դեռ չի եռում, ավելացնում ենք կիտրոնը և ելակը: Հենց զանգվածը սկսում է եռալ, կրակը անջատում ենք:

    Ամբողջապես սառչելուց հետո ևս անգամ կրկնում ենք վերը նշված քայլերը: Պարտադիր է, որպիսի զանգվածը չեռա: Հիգերորդ անգամ եփելուց հետո ելակները քամում ենք, տեղափոխում ենք չորանցնելու համար նախատեսված հարթ ամանի մեջ, որի վրա ցանկալի է սննդային թուղթ դնել: Չորացնելու ընթացքում պետք է մի քանի անգամ շրջել ելակները, որպիսի բոլոր կողմերից հավասար չորանա: Երբ ելակին սեղմելուց ջուր դուրս չի գալիս, ելակի չիրը պատրաստ է: Բարի ախորժակ

    Ռուլետ ջեմով

    Ռուլետ ջեմով

    Նախորդը

    Խաչապուրիի խմոր

    Խաչապուրիի խմոր

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել

    Եղեք տեղեկացված

    Ձեր կարծիքը շատ կարևոր է մեզ համար, և Ձեր կողմից առաջադրված ցանկացած հարց, առաջարկ կամ դիտողություն պարտադիր արձագանք կստանա: