• 11 դեկտեմբեր, 2024
     ՇՈԿՈԼԱԴՈՎ ԵՎ ՄԵՂՐՈՎ ՏՈՐԹ

    ՇՈԿՈԼԱԴՈՎ ԵՎ ՄԵՂՐՈՎ ՏՈՐԹ

    Բաղադրիչներ Խմորի համար

    1. Ձու - 1 հատ
    2. Շաքարավազ - 150 գրամ
    3. Կարագ - 30 գրամ
    4. Սոդա - 1 թեյի գդալ
    5. Մեղր - 2 ճաշի գդալ
    6. Կաթ - 3 ճաշի գդալ
    7. Ալյուր - 400 գրամ
    8. Կակաո - 2-3 ճաշի գդալ

    Կրեմի համար

    1. Ձու - 1 հատ
    2. Ալյուր - 2 ճաշի գդալ
    3. Շաքարավազ - 100 գրամ
    4. Կաթ - 300 մլ
    5. Կարագ - 300 գրամ
    6. Պոպոկ

    Գլազուր

    1. Շոկոլադ - 100 գրամ
    2. Կարագ - 100 գրամ

    Պատրաստման եղանակը

    Խմոր Խմորի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները, բացի ալյուրից և կակաոյից, լցնում ենք մետաղական տարայի մեջ, խառնում ենք և դնում ենք թույլ կրակին: Եփում ենք մինչև դառնա միասեռ զանգված և գույնը մի քիչ փոխվի: Հանում ենք կրակից, թողնում ենք հովանա: Ավելացնում ենք ալյուրը և կակաոն, հունցում ենք խմոր: Բացում ենք 4-5մմ հաստությամբ և թխում ենք: Թխվում է շատ արագ, րոպեների ընթացքում: Կրեմ Ձուն և շաքարավազը խառնում ենք իրար, խառնելով ավելացնում ենք ալյուրը, ապա փոքր բաժիններով կաթը: Ջրային գոլորշու վրա եփում ենք կրեմը, անընդհատ խառնում ենք մինչև պնդանա: Թողնում ենք սառի: Հարում ենք կարագը, փոքր բաժիններով ավելացնում ենք եփված զանգվածը: Թխված խմորի շերտերին քսում ենք կրեմը, ըստ ցանկության ավելացնում ենք կտրտած պոպոկը: Թողնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում 1-2 ժամ, որպիսի կրեմը ներծծվի խմորի մեջ: Գլազուր Շոկոլադը և կարագը դնում ենք մետաղական տարայի մեջ և հալեցնում ենք գոլորշու վրա: Լավ խառնում ենք, հանում ենք կրակից և լցնում ենք տորթի վրա: Կարող ենք նաև զարդարել փոփոկի հատիկներով, խմորի փշուրներով և կակաոյով: Բարի ախորժակ

    Մետաքսանման բիսկվիթ

    Մետաքսանման բիսկվիթ

    Նախորդը

    Տորթ Ռաֆաելլո

    Տորթ Ռաֆաելլո

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել