Բաղադրիչներ
- Լոլիկ - 3 կգ
- Շաքարավազ - 2 ճաշի գդալ
- Աղ
- Սև հատիկավոր պղպեղ
- Կարմիր կծու պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Համեղ տոմատի մածուկի համար ընտրում ենք հասած, մուգ կարմիր, ցանկալի է քաղցրահամ լոլիկներ։
Լավ լվանում ենք լոլիկները, բաժանում ենք 4 մասի, ապա անց ենք կացնում մսաղացի միջով։ Որիպիսի մածուկը ստացվի ավելի նուրբ և միատարր, կարող ենք նաև անցկացնել մաղի միջոցով, կամ կարող են բլենդերով հարել։
Ստացված զանգվածը լցնում ենք մեծ կաթսայի մեջ, դնում ենք թույլ կրակին։ Երբ սկսում է եռալ, կրակը հնարավորինս թուլացնում ենք և եփում ենք 20 րոպե։ Ընթացքում մի քանի անգամ խառնում ենք և հեռացնում ենք առաջացած փրփուրը։
Մածուկի եփման ընթացքում ավելացնում ենք աղ և մի քանի հատիկ սև հատիկավոր պղպեղ։ Ապա ավելացնում ենք շաքարավազ։
Բանկաները ստերիլիզացնում ենք, տոմատի մածուկը լցնում ենք բանկաների մեջ և ամուր փակում ենք։ Ապա փակված բանկաները շրջում ենք, ծածկում ենք հաստ ծածկոցով, թողնում ենք մինչև սառչի։
Բարի ախորժակ...
Մեկնաբանել