• 21 նոյեմբեր, 2024
     Տոմատի մածուկ

    Տոմատի մածուկ

    Բաղադրիչներ

    1. Լոլիկ - 3 կգ
    2. Շաքարավազ - 2 ճաշի գդալ
    3. Աղ
    4. Սև հատիկավոր պղպեղ
    5. Կարմիր կծու պղպեղ

    Պատրաստման եղանակը

    Համեղ տոմատի մածուկի համար ընտրում ենք հասած, մուգ կարմիր, ցանկալի է քաղցրահամ լոլիկներ։

    Լավ լվանում ենք լոլիկները, բաժանում ենք 4 մասի, ապա անց ենք կացնում մսաղացի միջով։ Որիպիսի մածուկը ստացվի ավելի նուրբ և միատարր, կարող ենք նաև անցկացնել մաղի միջոցով, կամ կարող են բլենդերով հարել։ 

    Ստացված զանգվածը լցնում ենք մեծ կաթսայի մեջ, դնում ենք թույլ կրակին։ Երբ սկսում է եռալ, կրակը հնարավորինս թուլացնում ենք և եփում ենք 20 րոպե։ Ընթացքում մի քանի անգամ խառնում ենք և հեռացնում ենք առաջացած փրփուրը։

    Մածուկի եփման ընթացքում ավելացնում ենք աղ և մի քանի հատիկ սև հատիկավոր պղպեղ։ Ապա ավելացնում ենք շաքարավազ։

    Բանկաները ստերիլիզացնում ենք, տոմատի մածուկը լցնում ենք բանկաների մեջ և ամուր փակում ենք։ Ապա փակված բանկաները շրջում ենք, ծածկում ենք հաստ ծածկոցով, թողնում ենք մինչև սառչի։

    Բարի ախորժակ...

    Ձմերուկի թթու

    Ձմերուկի թթու

    Նախորդը

    Լեչո պոմիդորով և պղպեղով

    Լեչո պոմիդորով և պղպեղով

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել

    Եղեք տեղեկացված

    Ձեր կարծիքը շատ կարևոր է մեզ համար, և Ձեր կողմից առաջադրված ցանկացած հարց, առաջարկ կամ դիտողություն պարտադիր արձագանք կստանա: