• 03 նոյեմբեր, 2024
     Լեչո պոմիդորով և պղպեղով

    Լեչո պոմիդորով և պղպեղով

    Բաղադրիչներ

    1. Բուլղարական պղպեղ- 3 կգ
    2. Պոմիդոր - 3 կգ
    3. Շաքարավազ - 1,5 բաժակ
    4. Աղ - 4 ճաշի գդալ
    5. Բուսայուղ - 200 մլ
    6. Սև հատիկավոր պղպեղ - 8 հատիկ
    7. Քացախ - 80 մլ
    8. Դափնու տերև

    Պատրաստման եղանակը

    Լավ լվանում ենք բանջարեղենը։

    Պղպեղի միջուկը հեռացնում ենք, կտրտում ենք։

    Կտրտում ենք նաև պոմիդորը և պղպեղի հետ աղում ենք մսաղացով։

    Ստացված զանգվածը թույլ կրակի վրա եփում ենք 35-40 րոպե, ավելացնում ենք հատիկավոր սև պղպեղ, դափնու տերև, քացախ, եփում ենք ևս 7-10 րոպե։

    Լեչոն լցնում ենք ստերիլիզացրած բանկաների մեջ, հերմետիկ փակում ենք, շրջում ենք և թողնում հովանա, որից հետո կարող ենք տեղափոխել։

    Բարի ախորժակ։

     

    Տոմատի մածուկ

    Տոմատի մածուկ

    Նախորդը

    Սմբուկի մարինադ

    Սմբուկի մարինադ

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել