Բաղադրիչներ
- Չերի պոմիդորեր - 1կգ
- Շաքարավազ - 450 գրամ
- Կիտրոն - 1 հատ
- Անիսի սերմեր - մի քանի հատ
- Ժելատին - 10 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Չերի պոմիդորով մուրաբա պատրաստելը տևում է 1 օր:
Զինվենք համբերությամբ և սկսենք.
Պոմիդորների վրա նախորոք դանակով փոքրիկ կտրվածքներ ենք անում:
Մեծ կաթսայում եռացնում ենք ջուր և պոմիդորները լցնում ենք դրա մեջ: Թողնում ենք 30 վայրկյան և հանում ենք, որից հետո պոմիդորների կեղևը հեշտությամբ դուրս է գալիս:
Կիտրոնը լվանում, ապա կիսում ենք 2 մասի: Մի մասը կտրտում ենք կիսալուսնաձև, մյուս մասից քամում ենք հյութը:
Կաթսայի մեջ լցնում ենք կեղևազրկված պոմիդորները, անիսի սերմերը, կտրտած կիտրոնները և շաքարավազը:
Կամաց-կամաց պոմիդորների հյութը դուրս է գալիս: Եփում ենք թույլ կրակի վրա մոտավորապես 1 ժամ:
Թողնում ենք պոմիդերները սենյակայի ջերմաստիճանում 1 օր:
Հաջորդ օրը վրան լցնում ենք կիտրոնի հյութը, եռացնում ենք, ապա ավելացնում ենք ժելատինը:
Եփում ենք ևս 5 րոպե:
Մուրաբան պատրաստ է:
Կարող ենք մատուցել կամ լցնել ապակյա տարաների մեջ, ամուր փակել և պահել ձմեռվա համար:
Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել