Բաղադրիչներ
- Ձմերուկ - միջին չափի
- Աղ - 1 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ - 2 ճաշի գդալ
- Կիտրոնաթթու - 1 թեյի գդալ
- Ասպիրին - 3 հատ
Պատրաստման եղանակը
Ձմերուկը լվանում ենք, կտրտում ենք, տեղադրում ենք մաքուր բանկաների մեջ։
Եռացնում են ջուրը, լցնում ձմերուկների վրա, թողնում ենք 10 րոպե։
Ջուրը հետ ենք լցնում կաթսայի մեջ, և նորից դնում ենք կրակին, որպիսի եռա։
Այդ ընթացքում բանկաներում ավելացնում ենք յուրաքանչյուր 3 լիտրի համար՝
- աղ - 1 ճաշի գդալ
- շաքարավազ - 2 ճաշի գդալ
- կիտրոնաթթու - 1 թեյի գդալ
- ասպիրին - 3 հատ
Նորից բանկաներում լցնում ենք եռման ջուր, հերմետիկ փակում ենք բանկաները, ծածկում ենք տաք ծածկոցով և թողնում ենք բանկաները հովանան։
Բարի ախորժակ...
Մեկնաբանել