• 21 նոյեմբեր, 2024
     Ձմերուկի թթու

    Ձմերուկի թթու

    Բաղադրիչներ

    1. Ձմերուկ - միջին չափի
    2. Աղ - 1 ճաշի գդալ
    3. Շաքարավազ - 2 ճաշի գդալ
    4. Կիտրոնաթթու - 1 թեյի գդալ
    5. Ասպիրին - 3 հատ

    Պատրաստման եղանակը

    Ձմերուկը լվանում ենք, կտրտում ենք, տեղադրում ենք մաքուր բանկաների մեջ։

    Եռացնում են ջուրը, լցնում ձմերուկների վրա, թողնում ենք 10 րոպե։

    Ջուրը հետ ենք լցնում կաթսայի մեջ, և նորից դնում ենք կրակին, որպիսի եռա։

    Այդ ընթացքում բանկաներում ավելացնում ենք յուրաքանչյուր 3 լիտրի համար՝

    • աղ - 1 ճաշի գդալ
    • շաքարավազ - 2 ճաշի գդալ
    • կիտրոնաթթու - 1 թեյի գդալ
    • ասպիրին - 3 հատ 

    Նորից բանկաներում լցնում ենք եռման ջուր, հերմետիկ փակում ենք բանկաները, ծածկում ենք տաք ծածկոցով և թողնում ենք բանկաները հովանան։

    Բարի ախորժակ...

    Սոճու կոնից մուրաբա

    Սոճու կոնից մուրաբա

    Նախորդը

    Տոմատի մածուկ

    Տոմատի մածուկ

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել

    Եղեք տեղեկացված

    Ձեր կարծիքը շատ կարևոր է մեզ համար, և Ձեր կողմից առաջադրված ցանկացած հարց, առաջարկ կամ դիտողություն պարտադիր արձագանք կստանա: