Բաղադրիչներ
- Կարագ - 200 գրամ
- Շաքարավազ - 100 գրամ
- Ձու - 2 հատ
- Թթվասեր - 300 գրամ
- Ալյուր - 4 բաժակ
- Սոդա - 1 թեյի գդալ
- Աղ - մի պտղունց
Կրեմ
- Կարագ - 200 գրամ
- Խտացրած կաթ - 380 գրամ
- Թթվասեր - 200 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Հարում ենք շաքարավազը և կարագը, մինչև դառնա միասեռ զանգված: Ապա փոքր բաժիններով ավելացնում ենք ձուն, թթվասերը և նորից լավ հարում ենք:
Ավելացնում ենք ալյուրը, սոդան, աղը և հունցում ենք պինդ խմոր:
Խմորը բաժանում ենք փոքր գնդերի:
Յուրաքանչյուր գունդ գրտնակի օգնությամբ բարակ բացում ենք, տալիս ենք թավայի ձևը և թխում ենք 180 աստիճան ջերմությամբ, մինչև խմորի գույնտ դառանա վարդագույն:
Պատրաստենք կրեմ:
Լավ հարում ենք կարագը և խտացրած կաթը: Շարունակելով հարել ավելացնում ենք թթվասերը:
Խմորի բոլոր շերտերին քսում ենք կրեմ: Կրեմի մնացերդով պատում ենք տորթի վերևի շերտը և կողերը: Միկադոն տեղափոխում ենք սառնարան 4 ժամով: Մատուցելուց առաջ ցանկալի է 30 րոպե թողնել սենյակային ջերմաստիճանում: Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել