• 21 նոյեմբեր, 2024

    Բաղադրիչներ

    1. Կարագ - 200 գրամ
    2. Շաքարավազ - 100 գրամ
    3. Ձու - 2 հատ
    4. Թթվասեր - 300 գրամ
    5. Ալյուր - 4 բաժակ
    6. Սոդա - 1 թեյի գդալ
    7. Աղ - մի պտղունց

    Կրեմ

    1. Կարագ - 200 գրամ
    2. Խտացրած կաթ - 380 գրամ
    3. Թթվասեր - 200 գրամ

    Պատրաստման եղանակը

    Հարում ենք շաքարավազը և կարագը, մինչև դառնա միասեռ զանգված: Ապա փոքր բաժիններով ավելացնում ենք ձուն, թթվասերը և նորից լավ հարում ենք:

    Ավելացնում ենք ալյուրը, սոդան, աղը և հունցում ենք պինդ խմոր:

    Խմորը բաժանում ենք փոքր գնդերի:

     Յուրաքանչյուր գունդ գրտնակի օգնությամբ բարակ բացում ենք, տալիս ենք թավայի ձևը և թխում ենք 180 աստիճան ջերմությամբ, մինչև խմորի գույնտ դառանա վարդագույն:

    Պատրաստենք կրեմ:

    Լավ հարում ենք կարագը և խտացրած կաթը: Շարունակելով հարել ավելացնում ենք թթվասերը:

    Խմորի բոլոր շերտերին քսում ենք կրեմ: Կրեմի մնացերդով պատում ենք տորթի վերևի շերտը և կողերը: Միկադոն տեղափոխում ենք սառնարան 4 ժամով: Մատուցելուց առաջ ցանկալի է 30 րոպե թողնել սենյակային ջերմաստիճանում: Բարի ախորժակ

    Մրջնաբույն

    Մրջնաբույն

    Նախորդը

    Գլազուր՝ սերուցքով

    Գլազուր՝ սերուցքով

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել

    Եղեք տեղեկացված

    Ձեր կարծիքը շատ կարևոր է մեզ համար, և Ձեր կողմից առաջադրված ցանկացած հարց, առաջարկ կամ դիտողություն պարտադիր արձագանք կստանա: