Բաղադրիչներ
- Խոզի փափուկ միս - 1,5 կգ
- Գազար - 1 հատ
- Սխտոր - 6 պճեղ
- Կարմիր պղպեղ - 3 ճաշի գդալ
- Սև պղպեղ - 0.5 ճաշի գդալ
- Աղ - 2 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Գազարը լվանում ենք, մաքրում կեղևը, կտրտում ենք փոքրիկ, երկար կտորների:
Սխտորը մաքրում ենք, մի մասը ճզմում, կամ մանր կտրտում ենք, մի մասը կտրտում ենք երկայնակի, գազարի նման:
Խոզի միսը կտրում ենք լայնակի, դնում ենք աշխատանքային սեղանին, ներսի կողմից սուր դանակով կտրվածքներ ենք անում: Արանքներում դնում ենք գազար և կտրտած սխտոր:
Ապա վրան աղ, կարմիր և սև պղպեղ, ճզմած սխտոր ենք քսում: Պինդ փաթաթում ենք այնպես, որպիսի ստանանք ռուլետի տեսք: Որպիսի պահպանի իր տեսքը, կապում ենք հաստ թելով, ինչպես նկարում:
Ռուլետը բոլոր կողմերից աղ և կարմիր պղպեղ ենք քսում: Մի քանի շերտով փաթաթում ենք ֆոլգայով, որպիսի բաց տեղեր չմնան, եփում ենք ջեռոցում 190 աստիճանով մոտ 90 րոպե:
Եփելուց հետո ցանկալի է թողնել 1 օր, որպիսի համերը ավելի լավ խառնվեն:
Պետք է պահել սառնարանում:
Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել