Բաղադրիչներ
Խմորի համար
- Ալյուր - 3-3,5 բաժակ
- Կարագ - 60 գրամ
- Թթվասեր - 2 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ - 1 բաժակ
- Ձու - 2 հատ
- Վանիլին - 1 տուփ
- Թթխմոր - 1 թեյի գդալ
Միջուկի համար
- Խտացրած կաթ - կես տուփ
- Պոպոկ - 30-50 գրամ
Ձևավորման համար
- Ճակնդեղի թարմ հյութ - 1 բաժակ
- Գազարի թարմ հյութ - 1 բաժակ
- Շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
Ձուն լավ հարում ենք շաքարավազի, վանիլինի հետ, ապա ավելացնում ենք կարագը, որը նախորոք թողնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում, որպիսի փափուկ լինի: Նորից հարում ենք: Ապա փոքր բաժիններով ավելացնում ենք ալյուրն ու թթխմորը: Հունցում ենք փափուկ խմոր: Խմորից պատրաստում ենք փոքրիկ գնդեր՝«դեղձերի» կեսը, և իրարից փոքր հեռավորությամբ շարում ենք տապակի մեջ, որում նախորոք քիչ ձիթայուղով պատած պերգամենտային թուղթ ենք դնում: Եփում ենք ջեռոցում 15-20 րոպե 180 աստիճանում: Հանում ենք խմորները, թողնում ենք հովանան: Բոլոր գնդիկների մեջտեղում փոքր գդալի օգնությամբ փոսիկներ ենք անում: Պատրաստում ենք կրեմ. խտացրած կաթը եփում ենք ջրով լի կաթսայի մեջ 2 ժամ, թողնում ենք հովանա: Խտացրած կաթով պատում ենք գնդիկների ներքին մասը, իսկ փոսիկում տեղադրում ենք կամ ամբողջական, կամ կտրտած պոպոկ, ըստ ճաշակի: Որից հետո միացնում ենք իրար 2 գնդիկները: Զարդարելու համար Վերցնում ենք ճակնդեղի և գազարի թարմ հյութերը, լցնում ենք տարբեր ամանների մեջ: Դեղձերի մի մասը ընկղմում ենք գազարի, իսկ մյուս մասը ճակնդեղի հյութի մեջ, որից հետո պատում ենք շաքարավազով: Մեր «դեղձերը» պատրաստ են: Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել