Բաղադրիչներ
- Հավի ձու - 4 հատ
- Ալյուր - 2-3 ճաշի գդալ
- Սխտոր - 1 պճեղ
- Բուսայուղ
- Աղ, կանաչի, ձիթայուղ, ջուր ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Ձուն լավ հարում ենք մեծ տարայի մեջ, ավելացնում ենք աղ, թողնում ենք մի քանի րոպե հանգստանա:
Փոքր բաժիններով ավելացնում ենք ալյուր, պարբերաբար խառնում ենք, որպիսի ալյուրե գնդեր չառաջանան:
Ըստ ցանկության ավելացնում ենք մի քիչ ջուր, որպիսի զանգվածը դառնա ավելի թույլ և ավելանա փափկությունը:
Շատ մանր կտրտում ենք սխտորը և կանաչին, ավելացնում ենք ձվի զանգվածի վրա, լավ խառնում ենք:
Թավան պատում ենք քիչ բուսայուղով, շերեփով լցնում ենք ձուն և տապակում ենք թույլ կրակի վրա:
Ալյուրով ձվածեղը պատրաստ է: Ստացվում է շատ համեղ, նուրբ նախաճաշ:
Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել