• 11 դեկտեմբեր, 2024
     Ձվածեղ՝ ալյուրով

    Ձվածեղ՝ ալյուրով

    Բաղադրիչներ

    1. Հավի ձու - 4  հատ
    2. Ալյուր - 2-3 ճաշի գդալ
    3. Սխտոր - 1 պճեղ
    4. Բուսայուղ
    5. Աղ, կանաչի, ձիթայուղ, ջուր ըստ ճաշակի

    Պատրաստման եղանակը

    Ձուն լավ հարում ենք մեծ տարայի մեջ, ավելացնում ենք աղ, թողնում ենք մի քանի րոպե հանգստանա:

    Փոքր բաժիններով ավելացնում ենք ալյուր, պարբերաբար խառնում ենք, որպիսի ալյուրե գնդեր չառաջանան:

    Ըստ ցանկության ավելացնում ենք մի քիչ ջուր, որպիսի զանգվածը դառնա ավելի թույլ և ավելանա փափկությունը:

    Շատ մանր կտրտում ենք սխտորը և կանաչին, ավելացնում ենք ձվի զանգվածի վրա, լավ խառնում ենք:

    Թավան պատում ենք քիչ բուսայուղով, շերեփով լցնում ենք ձուն և տապակում ենք թույլ կրակի վրա:

    Ալյուրով ձվածեղը պատրաստ է: Ստացվում է շատ համեղ, նուրբ նախաճաշ:

    Բարի ախորժակ

    Կոտլետներ ճակընդեղից

    Կոտլետներ ճակընդեղից

    Նախորդը

    Տնական կաթնաշոռ

    Տնական կաթնաշոռ

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել