• 13 հոկտեմբեր, 2024

    Բաղադրիչներ

    Մեղրը - 3ճ/գ

    Սոդա 1թ/գ

    Կարագ 100գ

    Ձու - 4 հատ

    Շաքարավազ 180գ

    Ալյուր

     

    Կրեմ

    Կարագ - 200 գ

    Շաքարավազ - 1 բաժակ

    Կաթ - 1 բաժակ

    Պատրաստման եղանակը

    Մեղրը և սոդան մարմանդ կրակով եփում ենք այնքան, մինչև կարամելային երանգ ստանա, ավելացնում ենք կարագ ու եփել ևս 2-3րոպե։

    Ձուն հարում ենք շաքարավազով, մինչև սպիտակի, ավելացնում ենք մեղրով զանգվածը, այնքան ալյուր, մինչև փափուկ խմոր ստացվի։ Բաժանում ենք 4-5 գնդի, գրտնակում, թխում 200° տաքացրած ջեռոցում։

    ԿՐԵՄ

    Կարագը հարում ենք շաքարավազով, քիչ-քիչ ավելացնում ենք եփած, գոլ կաթ։ Հարում ենք, ավելացնում վանիլին։

    Ձևավորում ենք խմորի փշրանքներով։

    Մեղրով տորթ

    Բարի ախորժակ։

    Հեղինակ՝ Արևիկ Աշուրյան

    Շոկոլադե մուս մարմելադով և մարշմելոուով

    Շոկոլադե մուս մարմելադով և մարշմելոուով

    Նախորդը

    Գավառի գաթա

    Գավառի գաթա

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել