Բաղադրիչներ
Մեղրը - 3ճ/գ
Սոդա 1թ/գ
Կարագ 100գ
Ձու - 4 հատ
Շաքարավազ 180գ
Ալյուր
Կրեմ
Կարագ - 200 գ
Շաքարավազ - 1 բաժակ
Կաթ - 1 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
Մեղրը և սոդան մարմանդ կրակով եփում ենք այնքան, մինչև կարամելային երանգ ստանա, ավելացնում ենք կարագ ու եփել ևս 2-3րոպե։
Ձուն հարում ենք շաքարավազով, մինչև սպիտակի, ավելացնում ենք մեղրով զանգվածը, այնքան ալյուր, մինչև փափուկ խմոր ստացվի։ Բաժանում ենք 4-5 գնդի, գրտնակում, թխում 200° տաքացրած ջեռոցում։
ԿՐԵՄ
Կարագը հարում ենք շաքարավազով, քիչ-քիչ ավելացնում ենք եփած, գոլ կաթ։ Հարում ենք, ավելացնում վանիլին։
Ձևավորում ենք խմորի փշրանքներով։
Բարի ախորժակ։
Հեղինակ՝ Արևիկ Աշուրյան
Մեկնաբանել