Բաղադրիչներ
- Կաթնաշոռ - 200 գրամ
- Շաքարավազ - 3 ճաշի գդալ
- Թթվասեր - 5 ճաշի գդալ
- Ձու - 2 հատ
- Սպիտակաձավար - 3 ճաշի գդալ
- Կարագ՝ հալված - 2 ճաշի գդալ
- Թթխմոր - 1 թեյի գդալ
- Վանիլին
- Չրեր ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը Կաթնաշոռը խառնում ենք շաքարի, ձվի, վանիլինի և թթխմորի հետ: Ավելացնում ենք կարագը, թթվասերը և սպիտակաձավարը: Լավ խառնում ենք: Եթե ցանկանում եք, կարող եք ավելացնել կտրտված չրեր: Վերցնում ենք կեքսի համար նախատեսված ձևամաններ, պատում ենք կարագով, կեսը լցնում ենք խմորը: Թխում ենք 180C ջերմաստիճանում մինչև վարդագույն դառնալը: Սառելուց հետո հանում ենք ձևամաններից, Մատուցում ենք թթվասերային սոուսով՝ թթվասեր + շաքարավազ, կամ ցանկացած մուրաբայով: Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել