Բաղադրիչներ
- Հավի կրծքամիս - 3 հատ
- Կարագ - 60 գրամ
- Հավկիթ - 2 հատ
- Պաքսիմատ - 200 գրամ
- Ալյուր - 6 ճաշի գդալ
- Բուսայուղ
- Աղ, սև պղպղեղ
Պատրաստման եղանակը
Կրծքամիսը լավ լվանում ենք, մաքրում ենք ոսկորների մնացորդները, յուղերը: Եթե կրծքամիսը մեծ է, բաժանում ենք 2 մասի: Այն ծածկում ենք սննդային ցելոֆանով, խոհանոցային մուրճիկով տափակեցնում ենք այնպես, որ ստացվի մոտավորապես 5մմ հաստությամբ: Ապա մի կողմից համեմում ենք աղով և պղպեղով: Կտրատում ենք կարագը ըստ կոտլետների քանակի: Ձևավորենք կոտլետները. Կրծքամսի ավելի հարթ մակերեսի վրա դնում ենք կարագը և փաթաթում ենք ռուլետի նման: Կարագը բոլոր կողմերից լավ ծածկում ենք, որպիսի եփելու ժամանակ դուրս չգա կոտլետի մեջից: Թաց ձեռքերով սեղմում ենք կոտլետները, որպիսի ստանանք գեղեցիկ տեսք և դուրս հանենք ներսում հավաքված ավելորդ օդը: Տեղափոխում ենք սառնարան 30-40 րոպե: Հավկիթների վրա ավելացնում ենք մի քիչ աղ, լավ հարում ենք: Կոտլետները թաթախում ենք հետևյալ հերթականությամբ՝ ալյուր - հավկիթ - պաքսիմատ, կարող ենք նաև կրկնել այն, որպիսի ստացվի ավելի հաստ և խրթխրթան շերտ: Խորը կաթսայի մեջ լցնում ենք բուսայուղը, տաքացնում ենք 140С: Կոտլետները զգուշորեն դնում ենք բուսայուղի մեջ և եփում ենք մոտավորապես 6 րոպե: Տեղափոխում ենք մատուցվող ափսեի մեջ, ձևավորում ենք թարմ հազարի տերևներով: Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել