Շատ հեշտ պատրաստվող և միարժամանակ շատ համեղ կարտոֆիլե զսպանակներ:
Բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ - 2 հատ
- Բուսական յուղ - 4 բաժակ
- Պարմեզան պանիր - 1 բաժակ
- Աղացած սև և կարմիր պղպեղ - ½ թեյի գդալ
- Սխտորի փոշի - 1 թեյի գդալ (կամ 1 պճեղ սխտոր)
- Աղ, կարմիր պղպեղ, մաղադանոս ըստ ճաշակի
- Բամբուկե փայտիկներ
Պատրաստման եղանակը
Տաքացնում ենք ձեռոցը 160 աստիճան: Կարտոֆիլի մեջ զգուշորեն մտցնում ենք բամբուկե փայտիը: Ապա զգուշորեն սուր դանակով զսպանակաձև կտրտում ենք կարտոֆիլը: Կարտոֆիլի վրա ցողում ենք բուսական յուղ:
Առանձին տարայում քերում ենք պանիրը, ավելացնում ենք աղացած սև և կարմիր պղպեղները, սխտորի փոշին, աղը: Պատրաստի զանգվածը լցնում ենք կարտոֆիլի վրա այնպես, որպիսի այն ամբողջությամբ ծածկվի:
Կարտոֆիլը հանում ենք, թույլ թափահարում ենք, տեղափոխում ենք ջեռոց և եփում 25-30 րոպե: Թողնում ենք մի քիչ սառչի, ավելացնում ենք մաղադանոս և մատուցում ենք:
Բարի ախորժակ:
Մեկնաբանել