• 15 հոկտեմբեր, 2024
     Հավով ժուլիեն

    Հավով ժուլիեն

     Բաղադրիչներ

    1.  Հավի բդիկներ ոսկորով և կաշիով - 1 կգ
    2. Սերուցք 23% - 500 մլ
    3. Սոխ՝ միջին - 2 հատ
    4. Սխտոր - 2 պճեղ
    5. Լավ հալվող պանիր (օրինակ պարմեզան) - 100 գրամ
    6. Սերուցքային կարագ - 50 գրամ
    7. Կարմիր քաղցր պղպեղ - 1 թեյի գդալ
    8. Աղ, աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի
    9. Սպիտակ բոքոն կամ բագետ

    Պատրաստման եղանակը

    Ջեռոցը միացնում ենք տաքանա 170°С։

    Պանիրը քերում ենք մանր քերիչով։ 

    Հավի միսը պատում ենք աղով, պղպեղով, եփում ենք ջեռոցում 25 րոպե։ 

    Ժուլեն հավով, բաղադրատոմսԹողնում ենք միսը հովանա, ապա հեռացնում ենք ոսկորները և միսը կտրտում ենք մանր քառակուսիների։

    Շատ մանր կտրտում ենք սոխն ու սխտորը, ապա խորը կաթսայում, սերուցքային կարագի մեջ տապակում ենք։ Ավելացնում ենք հավի միսը, սերուցքը, համեմունքներ։

    Երբ զանգվածը սկսում է եռալ, հեռացնում ենք կրակից, և կաթսայի մեջ լցնում ենք քերած պանրի 2/3-ը, լավ խառնում ենք։

    Ստացված զանգվածը լցնում ենք մատուցվող, ջերմակայուն ամանի մեջ, վրան լցնում ենք մնացած պանիրը, տեղափոխում ենք ջեռոց և եփում ենք 15 րոպե։  

    Մատուցել տաք վիճակում, բագետի հետ։ 

    Ժուլիեն հավով

    Բարի ախորժակ։ 

    Հավի կծու թեևիկներ

    Հավի կծու թեևիկներ

    Նախորդը

    Մեկնաբանել