Բաղադրիչներ
- Բուլղարական պղպեղ- 3 կգ
- Պոմիդոր - 3 կգ
- Շաքարավազ - 1,5 բաժակ
- Աղ - 4 ճաշի գդալ
- Բուսայուղ - 200 մլ
- Սև հատիկավոր պղպեղ - 8 հատիկ
- Քացախ - 80 մլ
- Դափնու տերև
Պատրաստման եղանակը
Լավ լվանում ենք բանջարեղենը։
Պղպեղի միջուկը հեռացնում ենք, կտրտում ենք։
Կտրտում ենք նաև պոմիդորը և պղպեղի հետ աղում ենք մսաղացով։
Ստացված զանգվածը թույլ կրակի վրա եփում ենք 35-40 րոպե, ավելացնում ենք հատիկավոր սև պղպեղ, դափնու տերև, քացախ, եփում ենք ևս 7-10 րոպե։
Լեչոն լցնում ենք ստերիլիզացրած բանկաների մեջ, հերմետիկ փակում ենք, շրջում ենք և թողնում հովանա, որից հետո կարող ենք տեղափոխել։
Բարի ախորժակ։
Մեկնաբանել