Բաղադրիչներ
- Հավի բդիկներ ոսկորով և կաշիով - 1 կգ
- Սերուցք 23% - 500 մլ
- Սոխ՝ միջին - 2 հատ
- Սխտոր - 2 պճեղ
- Լավ հալվող պանիր (օրինակ պարմեզան) - 100 գրամ
- Սերուցքային կարագ - 50 գրամ
- Կարմիր քաղցր պղպեղ - 1 թեյի գդալ
- Աղ, աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի
- Սպիտակ բոքոն կամ բագետ
Պատրաստման եղանակը
Ջեռոցը միացնում ենք տաքանա 170°С։
Պանիրը քերում ենք մանր քերիչով։
Հավի միսը պատում ենք աղով, պղպեղով, եփում ենք ջեռոցում 25 րոպե։
Թողնում ենք միսը հովանա, ապա հեռացնում ենք ոսկորները և միսը կտրտում ենք մանր քառակուսիների։
Շատ մանր կտրտում ենք սոխն ու սխտորը, ապա խորը կաթսայում, սերուցքային կարագի մեջ տապակում ենք։ Ավելացնում ենք հավի միսը, սերուցքը, համեմունքներ։
Երբ զանգվածը սկսում է եռալ, հեռացնում ենք կրակից, և կաթսայի մեջ լցնում ենք քերած պանրի 2/3-ը, լավ խառնում ենք։
Ստացված զանգվածը լցնում ենք մատուցվող, ջերմակայուն ամանի մեջ, վրան լցնում ենք մնացած պանիրը, տեղափոխում ենք ջեռոց և եփում ենք 15 րոպե։
Մատուցել տաք վիճակում, բագետի հետ։
Բարի ախորժակ։
Մեկնաբանել