Բաղադրիչներ
- Ալյուր - 150 գրամ
- Հավի ձու - 2 հատ
- Կաթ - 300մլ
- Ջուր - 150մլ
- Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
- Բուսայուղ - ըստ ճաշակի
- Աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Խորը ամանի մեջ լցնում ենք ալյուրը և մի պտղունց աղ: Մեջտեղը փոս ենք բացում և ձուն կոտրում ենք մեջը: Լավ խառնում ենք: Ավելացնում ենք կաթ և ջուր, լավ խառնում ենք: Ավելացնում ենք բուսայուղ, ցանկալի է 1 ճաշի գդալ, նորից խառնում ենք և թողնում ենք սառը տեղում 2 ժամ: Լավ տաքացնում ենք թավան, մի փոքր բուսայուղ ենք քսում հատակին և պատրաստում ենք բլինչիկի խմորները: Ստացվում են բարակ, նուրբ բլինչիկի խմորներ, որոնք կարող ենք լցոնել թե մսային միջուկներով, այնպես էլ տարբեր մուրաբաներով, մեղրով, մրգերով...
Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել