Բաղադրիչներ
- Բալ կամ բալի մուրաբա - 100 գրամ
- Շաքարավազ - 300 գրամ
- Կիտրոնի հյութ - 1 ճաշի գդալ
- Օսլա - 1 ճաշի գդալ
- Սերուցք 33-35% - 300մլ
- Վանիլին - 20 գրամ
- Ձվի սպիտակուց - 4 հատ
Պատրաստման եղանակը
Սպիտակուցները լավ հարում ենք, փոքր բաժիններով ավելացնում ենք շաքարավազը և 10 գրամ վանիլինը: Երբ պնդանում է, ավելացնում ենք կիտրոնի հյութը և օսլան, նորից լավ հարում ենք: Պինդ բեզեները տեղափոխում ենք ջեռոցի ձևամանի մեջ, մեջտեղում փոսիկներ ենք անում: Եփում ենք ջեռոցում 80-90 աստիճան ջերմության պայմաններում մոտավորապես 2 ժամ: Թողնում ենք բեզեները սառչեն, որից հետո կարող ենք հանել ձևամաններից: Ստացվում են սպիտակ կիսագնդիկներ: Հարիչով լավ հարում ենք սերուցքը, որպիսի պնդանա: Ավելացնում ենք 10 գրամ վանիլին: Լցնում ենք բեզեի մեջտեղում, վրան դնում ենք առանց կորիզի բալի հատիկներ: Զգուշորեն միացնում ենք երկու կիսագնդերը, միացման մասի ավելորդ բեզեն դանակի կամ գդալի միջոցով հեռացնում ենք: Զարդարում ենք սերուցքով, բալերով, գունավոր գնդիկներով և այլն: Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել