Բաղադրիչներ
- Կաթ - 500մլ
- Հավի ձու - 2 հատ
- Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
- Բուսայուղ - 2 ճաշի գդալ
- Ալյուր - 200 գրամ
- Աղ - ըստ ճաշակի
- Սոդա - 1 թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Ձուն լավ հարում ենք աղի և շաքարավազի հետ: Ավելացնում ենք բուսայուղը, լավ խառնում ենք:
Խառնելով ավելացնում ենք կաթը, սոդան և ալյուրը: Կարող ենք խառնել հարիչի միջոցով:
Փոքրիկ թավան պատում ենք մի քիչ կարագով կամ բուսայուղով: Դնում ենք կրակին, տաքանալուց հետո լցնում ենք մի քիչ խմոր, պտտեցնում ենք թավան, որպիսի խմորը բարակ շերտով տարածվի:
Տապակում ենք երկու կողմից մինչև ստացվի վարդագույն երանգ:
Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել