Բաղադրիչներ
- Հավկիթ - 2 հատ
- Կարտոֆիլ - 2 հատ միջին չափ
- Թթու վարունգ - ըստ ճաշակի
- Ոլոռ - 1 տուփ
- Բժշկական երշիկ - 300 գրամ
- Թթվասեր կամ մայոնեզ ըստ ճաշակի
- Աղ, սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Նախորոք եփում ենք կարտոֆիլը, գազարը, հավկիթները։ Սառելուց հետո կտրտում ենք, ցանկալի է բոլոր մթերքները կտրտել ոլոռի չափով՝ գեղեցիկ տեսաք ունենալու համար։
Մթերքները շատ եփելուց զգուշացեք, քանի որ կտրտելուց հետո դրանք կարող են լխկվել։
Քառակուսիներով կտրտում ենք բժշկական երշիկը, թթու վարունգը։
Ոլոռը լցնում ենք քամիչի մեջ, որպիսի ջուրը հնարավորինս դուրս գա։
Խորը ամանում լցնում ենք մթերքները, համեմում ենք ու զգուշորեն խառնում։
Ավելացնում ենք թթվասեր կամ մայոնեզ, թողնում ենք 15 րոպե, որպիսի համերը խառնվեն և կարող ենք մատուցել։
Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել