Բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ - 5-6 հատ
- Հավի դոշ - 1 հատ
- Հավկիթ - 3-4 հատ
- Լորի ձու - 3-5 հատ (զարդարելու համար)
- Սոխ - 1 հատ
- Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
- Թթվասեր - 200 գրամ
- Աղ, քացախ, համեմունք ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Կտրատում ենք սոխը, վրան լցնում ենք 1 թեյի գդալ շաքարավազ, 2 ճաշի գդալ քացախ և եռման ջուր այնքան, որ սոխը ծածկվի:
Մանր կտրատում ենք կարտոֆիլը, տապակում ենք:
Խաշում ենք հավի դոշը, հավկիթները, մանրացնում ենք:
Սոխը քամում ենք:
Խառնում ենք բոլոր բաղադրիչները, ավելացնում ենք աղ, համեմունքներ, վերջում թթվասեր:
Զարդարելու համար վրան կարող ենք դնել մի քանի լորի ձու:
Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել