Բաղադրիչներ
- Սպիտակ հաց, բատոն - 200 գրամ
- Հավի կրծքամիս - 300 գրամ
- Պանիր «Պարմեզան» - 50 գրամ
- Հազարի թերթիկներ - 150 գրամ
- Սխտոր - 1 պճեղ
- Ձիթայուղ - 2 ճաշի գդալ
Սոուս
- Եփած դեղնուց - 2 հատ
- Մանանեխ - 2 թեյի գդալ
- Սխտոր - 1 պճեղ
- Կիտրոնի հյութ - 2 ճաշի գդալ
- Քացախ - 1 թեյի գդալ
- Ձիթայուղ - 2 ճաշի գդալ
- Աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Սխտորը ճզմում ենք, վրան ավելացնում ենք ձիթայուղ: Թողնում ենք 30 րոպե, ապա հեռացնում ենք սխտորը: Եթե հացը ունի հաստ և կոշտ հատվածներ, հեռացնում ենք դրանք, ապա կտրտում ենք փոքրիկ խորանարդիկների: Հացի կտորների վրա ցողում ենք սխտորի համով ձիթայուղը, ապա տապակում ենք ջեռոցում մինչև վարդագույն երանգ ստանան: Հավի կրծքամիսը երկու կողմից համեմում ենք աղով և պղպեղով, ապա ձիթայուղի մեջ տապակում ենք մոտավերապես 20 րոպե: Սառելուց հետո կտրատում ենք: Պատրաստենք սուսը: Դեղնուցները և մանանեխը լավ խառնում ենք իրար: Ավելացնում ենք ճզմած սխտորը: Լավ խառնում ենք, ապա ավելացնում ենք կիտրոնի հյութը, քացախը, ձիթայուղը, աղ և պղպեղ: Պանիրը անցկացնում ենք քերիչով, իսկ հազարի թերթիկները կարող ենք կամ կտրատել, կամ ձեռքով մանրացնել: Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք իրար, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնում ենք աղ և պղպեղ: Աղցանը պատրաստ է: Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել