• 27 մայիս, 2024
     Գավառի գաթա

    Գավառի գաթա

    Բաղադրիչներ

    Ալյուր - 2-3 բաժակ

    Կարագ - 300 գրամ

    Հավի ձու - 2 հատ

    Մածուն - 1 բաժակ

    Թթվասեր -  1 բաժակ

    Սոդա - 1թ/գ

    Քացախ - 1ճ/գ 

    Աղ - մի պտղունց

    Վանիլին

    Պատրաստման եղանակը

    Ալյուրի վրա ավելացնում ենք կարագ, ձեռքերով լավ տրորում ենք, մինչև փշրվող զանգված ստացվի։

    Զանգվածի մեջտեղը փոս ենք անում, ավելացնում ենք ձու, մածուն, թթվասեր, սոդա, քացախ, մի պտղունց աղ, վանիլին։

    Լավ խառնում ենք, հետո ձեռքերով հունցում, մինչև փափուկ, ձեռքերին չկպչող խմոր ստացվի։

    Խմորը ծածկում ենք և 30րոպե թողնում հանգստանա։ Բաժանում ենք գնդերի, ուղղանկյունաձև գրտնակում, մեջտեղի հատվածում լցնում ենք խորիզը, ներքևի շերտը վրա բերում, նորից խորիզ լցնում, վերևի շերտով ծածկում, հետո աջ և ձախ կողմերից ծալում ենք դեպի կենտրոն։

    Ստացվելու է քառակուսի, եզրերը սեղմելով ամրացնում ենք իրար, որ խորիզը չթափվի, գրտնակով ստանում ենք ցանկալի հաստությունը, տեղափոխում ենք տապակի մեջ, պատառաքաղով նախշեր անում, ձու քսում և թխում։

    Շատ փափուկ ու համեղ գաթա է ստացվում։

    Գավառի գաթա, Արևիկ Աշուրյան, Բաղադրատոմս

    Բարի ախորժակ

    Հեղինակ՝ Արևիկ Աշուրյան

    Մեղրով տորթ

    Մեղրով տորթ

    Նախորդը

    Հեղինակային տորթ Արևիկ Աշուրյանից

    Հեղինակային տորթ Արևիկ Աշուրյանից

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել