• 15 հոկտեմբեր, 2024
     9 սննդամթերք, որոնք բարձրացնում են իմունիտետը

    9 սննդամթերք, որոնք բարձրացնում են իմունիտետը

    1. Կիտրոն
    Բոլորին հայտնի է, որ կիտրոնը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին С: Իմունայի համակարգը բարձրացնելու համար կիտրոնը կարելի է օգտագործել թեյի մեջ, հյութերի տեսքով...
    Նաև հիանալի բաղադրատոմս է.
    • կիտրոնը անց ենք կացնում մսաղացով, կամ շատ մանր կտրտում ենք, ավելացնում ենք շաքարավազ կամ մեղր ըստ ճաշակի, ուտում ենք թեյի գդալով օրը 3 անգամ:
     2. Կոճապղպեղ
    Կոճապղպեղը հիանալի պայքարում է վիրուսների դեմ, պարունակում է վիտամիններ А, C, В1, В2, բնական անտիբիոտիկներ, ցինկ, կալցի, յոդ...
    Կոճապղպեղը կարելի է օգտագործել թեյի տեսքով, խմել միայն կոճապղպեղով թեյ, կամ այն համադրել այլ թեյերի հետ, պատրաստել լիմոնադներ... 
    3. Մեղր 
    Մեղրը ունի հակաբակտերիալ, մանրէազերծող, հակաբորբոքային, հակասնկային, վերքերը ապաքինող հատկություններով: 
    Պետք է հիշել, որ եթե մեղրը եռացնենք, նրա հակաբորբոքային հատկությունները ամբողջովին վերանում են: 
    4. Չիչխան

    Չիչխանը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին С: Վիտամինները պահպանվում են անգամ չորացրած չիչխանների մեջ: Օրական մեկ բաժակ չիչխանով թեյը կարող է կազդուրել օրգանիզմը և պայքարել վիրուսների դեմ:

     5. Հաղարջ

    Այս հատապտուղը վիտամին С-ի քանակով համարվում է ռեկորդակիր հատապտուղ: Այն նաև պարունակում է А, В6, В12 վիտամիններ, կալցիում, կալիում, երկաթ, մագնի և նատրի:  
    Հաղարջը չի կորցնում իր օգտակար հատկությունները սառեցնելու, կամ եփվելու (մուրաբա,  ջեմ) դեպքում:
    6. Մասուր
    Վիտամին С-ի հիանալի բնական աղբյուր է մասուրը: Կարելի օգտագործել հյութերի, թեյի տեսքով: Հիանալի բաղադրատոմս է.
    • 10 հատ մասուր լցնում ենք 1 լիտր եռման ջրով տարայի մեջ, փակում ենք տարան և թողնում ենք ամբողջ գիշեր: Առավոտյան թուրմը պատրաստ է: Այն կարող ենք խմել օրվա ընթացքում՝ բարձրացնելով մեր օրգանիզմի իմունային համակարգը: 
    7. Սոխ
    Սոխի օգտակար հատկությունների մասին բոլորը գիտեն, այն շատ ուժեղ բնական անտիբիոտիկ է, որը ունակ է 
    8. Սխտոր
    Բացի նրանից, որ սխտորը հիանալի պայքարում է վիրուսների և մրսածության դեմ, այն նաև օգտակար է սիրտ-անոթային հիվանդությունների դեպքում: 
    9. Կաթնաշոռ
    Տնական կաթնաշոռի ամենօրյա օգտագործումը նույնպես նպաստում է իմունային համակարգի բարձրացմանը: Կարելի է կաթնաշոռին ավելացնել հաղարջ, չիչխան, կիտրոն՝ բարձրացնելով նրա օգտակար հատկությունները: 

     

    Մեկնաբանել