Բաղադրիչներ
- Կաթ - 210 գրամ
- Ալյուր - 200 գրամ
- Հավկիթ - 1 հատ
- Փխրեցուցիչ - 5 գրամ կամ 1 թեյի գդալ
- Ձիթայուղ - 25 գրամ կամ 2 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ - 30 գրամ կամ 2 ճաշի գդալ
- Աղ - 1/2 թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Այս քանակության բաղադրիչներով ստացվում են 7-8 սանտիմետր տրամագծով 12-15 փանքեյք
Լավ հարում ենք հավկիթը, ավելացնում ենք շաքարավազը և աղը, նորից հարում ենք։ Եթե ցանկանում եք ավելացնել վանիլին, կարող եք ավելացնել հիմա։
Ավելացնում ենք կաթը, ապա ձիթայուղը, նորից լավ խառնում ենք։
Առանձին ամանի մեջ մաղում ենք ալյուրը և փխրեցուցիչը։ Ապա փոքր բաժիններով ավելացնում ենք խմորին։ Խմորը պետք է պարբերաբար լավ խառնել, որպիսի գնդեր չառաջանան։
Խմորը պատրաստ է։
Խմորը փոքր բաժիններով լցնում ենք տաք թավայի մեջ, առանց ձիթայուղի։ Երբ խմորի վրա առաջանում են պղպջակներ, շրջում ենք և տափակում ենք երկրորդ կողմը։
Համեղ և արագ նախաճաշը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։
Մեկնաբանել