Բաղադրիչներ 

  1. Կաթ - 210 գրամ
  2. Ալյուր - 200 գրամ
  3. Հավկիթ - 1 հատ
  4. Փխրեցուցիչ - 5 գրամ կամ 1 թեյի գդալ
  5. Ձիթայուղ - 25 գրամ կամ 2 ճաշի գդալ
  6. Շաքարավազ - 30 գրամ կամ 2 ճաշի գդալ
  7. Աղ - 1/2 թեյի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Այս քանակության բաղադրիչներով ստացվում են 7-8 սանտիմետր տրամագծով 12-15 փանքեյք

Լավ հարում ենք հավկիթը, ավելացնում ենք շաքարավազը և աղը, նորից հարում ենք։ Եթե ցանկանում եք ավելացնել վանիլին, կարող եք ավելացնել հիմա։

Ավելացնում ենք կաթը, ապա ձիթայուղը, նորից լավ խառնում ենք։

Առանձին ամանի մեջ մաղում ենք ալյուրը և փխրեցուցիչը։  Ապա փոքր բաժիններով ավելացնում ենք խմորին։ Խմորը պետք է պարբերաբար լավ խառնել, որպիսի գնդեր չառաջանան։  

Խմորը պատրաստ է։

Խմորը փոքր բաժիններով լցնում ենք տաք թավայի մեջ, առանց ձիթայուղի։ Երբ խմորի վրա առաջանում են պղպջակներ, շրջում ենք և տափակում ենք երկրորդ կողմը։ 

Համեղ և արագ նախաճաշը պատրաստ է։ 

Բարի ախորժակ։