Բաղադրիչներ
- Կորեկ - բաժակ
- Ջուր - 2-3 բաժակ
- Կարագ - 1 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ (կարելի է ավել, ըստ ճաշակի)
- Աղ մի պտղունց
Պատրաստման եղանակը
Կորեկը լավ լվանում ենք։ Վրան լցնում ենք եռման ջուր, թողնում ենք մի ժամ, որիպիսի դառնությունը անցնի։
Քամում ենք ջուրը, կորեկը լցնում ենք կաթսայի մեջ, վրան նորից լցնում ենք 2-3 բաժակ եռման ջուր, եփում ենք միջին կրակի վրա 7-10 րոպե։
Կորեկի վրա լցնում ենք շաքարավազը և աղը, հնարավորինս թույլացնում ենք կրակը և եփում ենք ևս 25-30 րոպե, մինչև կորեկը լավ եփի։
Եփելու ընթացքում պետք է պարբերաբար խառնել, որպիսի կորեկը կաթսայի հատակին չկպչի և չայրվի։
Երբ կորեկը եփված է, անջատում ենք կրակը, կորեկի վրա անմիջապես դնում ենք կարագը, որպիսի այն հալվի։
Կարող ենք մատուցել։
Բարի ախորժակ։
Մեկնաբանել