• 03 նոյեմբեր, 2024
     Կոճապղպեղ, մեղր և կիտրոն նիհարելու համար

    Կոճապղպեղ, մեղր և կիտրոն նիհարելու համար

    Կոճապղպեղի և կիտրոնի համադրությամբ նիհարեցնող դիետայի առավելություններից է այն հանգամանքը, որ պետք չէ հետևել հատուկ սննդակարգի։ Այն պարզ է, սակայն միարժամանակ արդյունավետ։ 

    Դիետան սկսելուց առաջ ցանկալի է խորհրդակցել բժշկի հետ։ 

     

    Բաղադրատոմս 1

    Կոճապղպեղ - 300 գրամ

    Մեղր - 200 գրամ

    Կիտրոն - 1 հատ (150 գրամ):

    Պատրաստման եղանակը

    Մաքրում ենք կիտրոնը կողևից և կորիզներից: Կտրատում ենք քառակուսիներով: Կտրատում ենք նաև կոճապղպեղը, և կիտրոնի հետ միասին տեղադրում ենք բլենդերում: Ավելացնում ենք մեղրը: Հարում ենք, տեղափոխում ենք համապատասխան տարայի մեջ և դնում ենք սառնարանում:

    Օգտագործման եղանակը

    Օգտագործում ենք օրը 1 անգամ, 1 թեյի գդալ ուտելուց առաջ: Կարելի է ավելացնել թեյի մեջ, կամ պարզապես լուծել ջրով և խմել: Պահում ենք սառնարանում: Օգտագործում ենք ոչ ավել քան 10 օր: Որից հետո ընդմիջում ենք 14-21 օր, ապա կարելի է կրկնել։

     

    Բաղադրատոմս 2:

    Առաջարկում են շվեդական դիետոլոգները

    Եռացրած, հովացրած ջուր - 2 լիտր

    Մեղր - 2 ճաշի գդալ

    Մանրացված կոճապղպեղ - 40 գրամ

    Կիտրոն - 2 հատ

    Կարմիր քաղցր պղպեղ - 1-2 գրամ

    Պատրաստման եղանակը

    Եռացրած-սառեցված ջրին ավելացնում ենք մանրացված կոճապղպեղը: Հեռացնում ենք կիտրոնի կղևը և կորիզները, քամում ենք հյութը և ավելացնում ենք արդեն պատրաստված կոճապղպեղով հյութի մեջ: Մնացած խյուսը մանրացնում ենք և լցնում հեղուկի մեջ:

    Ավելացնում ենք մեղրը և խառնում ենք, մինչև լուծվի:

    Դանակի ծայրով ավելացնում ենք պղպեղը: Լավ խառնում ենք և տեղափոխում սառնարան:

    Օգտագործման եղանակը

    Խմում ենք առավոտյան, սոված ժամանակ, կես բաժակ, 20 րոպեից կարող ենք նախաճաշել: Կես բաժակ ամեն անգամ սնունդ ընդունելուց առաջ:

    Քնելուց առաջ խմում ենք 1 բաժակ:

    Կարելի է օգտագործել 10 օր: Որից հետո ընդմիջում ենք 20 օր: ,

    Ուշադրություն: Եթե Դուք կերակրող մայր եք, մի օգտագործեք կոճապղպեղ: Կամ օգտագործեք շատ փոքր քանակով: Այն կաթին հաղորդում է կծու համ: 

     

    Բաղադրատոմս 3:

    Առաջարկում են շվեդական դիետոլոգները

    Եռացրած ջուր - 1,5 լիտր

    Կոճապղպեղ - 1 հատ

    Կիտրոն - 1 հատ

    Մեղր - ըստ ճաշակի

    Պատրաստման եղանակը

    Կոճապղպեղը մաքրում ենք կեղևից և մանրացնում ենք: Հեռացնում ենք կիտրոնի կղևը և կորիզները, կտրատում ենք: Ջուրը եռացնում ենք և լցնում կոճապղպեղի և կիտրոնի վրա: Թողնում ենք սառչի սենյակային ջերմաստիճանում մի քանի ժամ: Քամում ենք, ավելացնում մեղր ըստ ճաշակի:

    Օգտագործման եղանակը

    Օրվա չափաբաժինը չի կարելի գերազանցել 250մլ:

    1-ին բաժակը խմում ենք առավոտյան, սոված ստամոքսին, որից 15-20 րոպե հետո նախաճաշում ենք: 

    Կարելի է ամբողջ չափաբաժինը բաժանել ըստ սնունդ ընդունելու քանակի, և խմել դրանից առաջ:

    Վերջին բաժինը խմում ենք քնելուց առաջ: Կարելի է օգտագործել 14 օր: Որից հետո ընդմիջում ենք 1 ամիս:  

    Կարևոր խորհուրդ

    • Նիհարելու ժամանակ փորձում ենք հրաժարվել շաքարից
    • Խմում ենք շատ մաքուր ջորը, որիպիսի օգնենք օրգանիզմին հեռացնել ավելորդ տոքսիները
    • Փորձում ենք օգտագործել ոչ ռաֆինացված բուսայուղ՝ ձիթապտղի, եգիպտացորենի...
    • Նախաճաշին ուտում ենք շիլաներ՝ վարսակի, հնդկաձավարի...
    • Արդյունավետ կլինի, եթե զբաղվենք նաև մարմնամարզությամբ

    Եղեք բարեկազմ և ամենակարևորը՝ առողջ...

    Կոճապղպեղով թեյ նիհարելու համար

    Կոճապղպեղով թեյ նիհարելու համար

    Նախորդը

    Կաթնային դիետա

    Կաթնային դիետա

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել