Բաղադրիչներ
- Կեֆիր - 1 բաժակ
- Ալյուր - 3 բաժակ
- Ձու - 3 հատ
- Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
- Աղ - 1 թեկի գդալ
- Սոդա - 1/2 թեյի գդալ
- Բուսայուղ - 1 ճաշի գդալ
- Պանիր՝ պինդ - 500 գրամ
- Կարագ
Պատրաստման եղանակը Լավ հարում ենք 2 ձու, ավելացնում ենք կեֆիր, աղ, շաքարավազ, բուսայուղ, նորից լավ խառնում ենք: Ավելացնում ենք 2 բաժակ ալյուր և սոդա: Խմորը հունցելու ժամանակ փոքր քանակություններով ավելացնում ենք մնացած ալյուրը: Խմորը պետք է ստացվի փափուկ և առաձգական: Տեղափոխում ենք խմորը խորը տարայի մեջ, ծածկում ենք մաքուր սրբիչով: Թողնում ենք հանգստանա: Միջուկը պատրաստելու համար քերում ենք պանիրը, ավելացնում ենք 1 հարած ձու: Խմորին տալիս ենք երշիկի տեսք, բաժանում ենք 9 հավասար մասերի: Յուրաքանչյուրը բացում ենք գրտնակիով: Մեջտեղում լցնում ենք միջուկը, եզրերը միացնում ենք իրար:
Խմորը ստանում է պարկի տեսք: Մեջտեղը թեթևակի սեղմում ենք, թեթև շարժումներով գրտնակում ենք: Վերցնում ենք թավա, առաջին խաչապուրին պատրաստելու ժամանակ կարող ենք վրձինով շատ քիչ բուսայուղ քսել: Տապակում ենք երկու կողմերից: Պետք չէ շատ կարմրացնել, որպիսի խմորը չչորանա: Թավայից հանելուց հետո խաչապուրիի վրա քսում ենք կարագ:
Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025