Բաղադրչներ

Խմոր

  1. Ձու - 1 հատ
  2. Մածուն - 5 ճաշի գդալ
  3. Սոդա - 0,5 թեյի գդալ
  4. Ձեթ - 2 ճաշի գդալ
  5. Ցորենի ամբողջահատիկ ալյուր, այնքան, որպիսի ստացվի պինդ խմոր

Միջուկ

  1. Կաթնաշոռ - 50 գրամ
  2. Տավարի կամ խոզի աղացած միս - 200 գրամ
  3. Քերած պանիր - 100 գրամ
  4. Աղ, կարմիր և սև աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի
  5. Կանաչի ըստ ճաշակի 

Պատրաստման եղանակը

Խմորի համար խառնում ենք բոլոր բաղադրիչները։ Ստացվում է պինդ խնոր։

Սննդային թղթի վրա բացում ենք խմորը, վրան հավասարաչափ տարածում ենք կաթնաշոռը, աղացած միսը, համեմում ենք աղով, կարմիր և սև աղացած պղպեղով։ Վրան լցնում ենք քերած պանիր։ Ըստ ցանկության կարող ենք նաև մանր կտրտած կանաչի ավելացնել։

Եփում ենք 180C աստիճան տաքացված ջեռոցում մոտ 20 րոպե։

Բարի ախորժակ։ 

 

 Հեղինակ՝ Վարդ Վարդազարյան