Բաղադրչներ
Խմոր
- Ձու - 1 հատ
- Մածուն - 5 ճաշի գդալ
- Սոդա - 0,5 թեյի գդալ
- Ձեթ - 2 ճաշի գդալ
- Ցորենի ամբողջահատիկ ալյուր, այնքան, որպիսի ստացվի պինդ խմոր
Միջուկ
- Կաթնաշոռ - 50 գրամ
- Տավարի կամ խոզի աղացած միս - 200 գրամ
- Քերած պանիր - 100 գրամ
- Աղ, կարմիր և սև աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի
- Կանաչի ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Խմորի համար խառնում ենք բոլոր բաղադրիչները։ Ստացվում է պինդ խնոր։
Սննդային թղթի վրա բացում ենք խմորը, վրան հավասարաչափ տարածում ենք կաթնաշոռը, աղացած միսը, համեմում ենք աղով, կարմիր և սև աղացած պղպեղով։ Վրան լցնում ենք քերած պանիր։ Ըստ ցանկության կարող ենք նաև մանր կտրտած կանաչի ավելացնել։
Եփում ենք 180C աստիճան տաքացված ջեռոցում մոտ 20 րոպե։
Բարի ախորժակ։
Հեղինակ՝ Վարդ Վարդազարյան
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025