Բաղադրիչներ Խմորի համար
- Ձու - 1 հատ
- Շաքարավազ - 150 գրամ
- Կարագ - 30 գրամ
- Սոդա - 1 թեյի գդալ
- Մեղր - 2 ճաշի գդալ
- Կաթ - 3 ճաշի գդալ
- Ալյուր - 400 գրամ
- Կակաո - 2-3 ճաշի գդալ
Կրեմի համար
- Ձու - 1 հատ
- Ալյուր - 2 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ - 100 գրամ
- Կաթ - 300 մլ
- Կարագ - 300 գրամ
- Պոպոկ
Գլազուր
- Շոկոլադ - 100 գրամ
- Կարագ - 100 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Խմոր Խմորի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները, բացի ալյուրից և կակաոյից, լցնում ենք մետաղական տարայի մեջ, խառնում ենք և դնում ենք թույլ կրակին: Եփում ենք մինչև դառնա միասեռ զանգված և գույնը մի քիչ փոխվի: Հանում ենք կրակից, թողնում ենք հովանա: Ավելացնում ենք ալյուրը և կակաոն, հունցում ենք խմոր: Բացում ենք 4-5մմ հաստությամբ և թխում ենք: Թխվում է շատ արագ, րոպեների ընթացքում: Կրեմ Ձուն և շաքարավազը խառնում ենք իրար, խառնելով ավելացնում ենք ալյուրը, ապա փոքր բաժիններով կաթը: Ջրային գոլորշու վրա եփում ենք կրեմը, անընդհատ խառնում ենք մինչև պնդանա: Թողնում ենք սառի: Հարում ենք կարագը, փոքր բաժիններով ավելացնում ենք եփված զանգվածը: Թխված խմորի շերտերին քսում ենք կրեմը, ըստ ցանկության ավելացնում ենք կտրտած պոպոկը: Թողնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում 1-2 ժամ, որպիսի կրեմը ներծծվի խմորի մեջ: Գլազուր Շոկոլադը և կարագը դնում ենք մետաղական տարայի մեջ և հալեցնում ենք գոլորշու վրա: Լավ խառնում ենք, հանում ենք կրակից և լցնում ենք տորթի վրա: Կարող ենք նաև զարդարել փոփոկի հատիկներով, խմորի փշուրներով և կակաոյով: Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025