Բաղադրիչներ

  1. Չերի պոմիդորեր - 1կգ
  2. Շաքարավազ - 450 գրամ
  3. Կիտրոն - 1 հատ
  4. Անիսի սերմեր - մի քանի հատ
  5. Ժելատին - 10 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Չերի պոմիդորով մուրաբա պատրաստելը տևում է 1 օր:

Զինվենք համբերությամբ և սկսենք.

Պոմիդորների վրա նախորոք դանակով փոքրիկ կտրվածքներ ենք անում:

Մեծ կաթսայում եռացնում ենք ջուր և պոմիդորները լցնում ենք դրա մեջ: Թողնում ենք 30 վայրկյան և հանում ենք, որից հետո պոմիդորների կեղևը հեշտությամբ դուրս է գալիս:

Կիտրոնը լվանում, ապա կիսում ենք 2 մասի: Մի մասը կտրտում ենք կիսալուսնաձև, մյուս մասից քամում ենք հյութը:

Կաթսայի մեջ լցնում ենք կեղևազրկված պոմիդորները, անիսի սերմերը, կտրտած կիտրոնները և շաքարավազը:

Կամաց-կամաց պոմիդորների հյութը դուրս է գալիս: Եփում ենք թույլ կրակի վրա մոտավորապես 1 ժամ:

Թողնում ենք պոմիդերները սենյակայի ջերմաստիճանում 1 օր:

Հաջորդ օրը վրան լցնում ենք կիտրոնի հյութը, եռացնում ենք, ապա ավելացնում ենք ժելատինը:

Եփում ենք ևս 5 րոպե:

Մուրաբան պատրաստ է:

Կարող ենք մատուցել կամ լցնել ապակյա տարաների մեջ, ամուր փակել և պահել ձմեռվա համար:

Բարի ախորժակ