Բաղադրիչներ
- Հավկիթ - 2 հատ
- Կարտոֆիլ - 2 հատ միջին չափ
- Թթու վարունգ - ըստ ճաշակի
- Ոլոռ - 1 տուփ
- Բժշկական երշիկ - 300 գրամ
- Թթվասեր կամ մայոնեզ ըստ ճաշակի
- Աղ, սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Նախորոք եփում ենք կարտոֆիլը, գազարը, հավկիթները։ Սառելուց հետո կտրտում ենք, ցանկալի է բոլոր մթերքները կտրտել ոլոռի չափով՝ գեղեցիկ տեսաք ունենալու համար։
Մթերքները շատ եփելուց զգուշացեք, քանի որ կտրտելուց հետո դրանք կարող են լխկվել։
Քառակուսիներով կտրտում ենք բժշկական երշիկը, թթու վարունգը։
Ոլոռը լցնում ենք քամիչի մեջ, որպիսի ջուրը հնարավորինս դուրս գա։
Խորը ամանում լցնում ենք մթերքները, համեմում ենք ու զգուշորեն խառնում։

Ավելացնում ենք թթվասեր կամ մայոնեզ, թողնում ենք 15 րոպե, որպիսի համերը խառնվեն և կարող ենք մատուցել։

Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025