Բաղադրիչներ
- Ձվի դեղնուց - 5 հատ
- Կարագ կամ կաթնային մարգարին խմորի համար- 1.5 տուփ
- Կարագ կամ կաթնային մարգարին շերտերի համար- 2.5 տուփ
- Ալյուր - 1կգ
- Ջուր - 0.5լ
- Աղ - 1 թեյի գդալ
- Կիտրոնաթթու - 1 թեյի գդալ
- Էսենցիա 70% - 1 թեյի գդալ
- 2.4%-ոց կարմիր խնձորի քացախ - 3-4 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Ձվի դեղնուցը կաթնային մարգարինի կամ կարագի հետ լավ խառնել:
Եռացնել ջուրը, մեջը լցնել աղ, կիտրոնաթթու, էսենցիա, կարմիր խնձորի քացախ:
Լավ խառնել ու ավելացնել ձվի ու կարագի զանգվածին:
Լավ խառնել որ ստացվի համասեռ զանգված, լցնել ալյուր, հունցել խմոր, պետք է լինի թույլ խմոր, եթե ձեռտքերին կպնի ոչինչ:
Խմորը 100 անգամ խփել սեղանին ու թողնել որ 2 ժամ հանգստանա )))
Հանգստանալուց հետո խմորը բաժանել 8 գնդերի, դնել սառնարան:
Սառնարանից հանել գնդերը, բացել, քսել կարագը, նորից ծալել, որպիսի ստացվի քառակուսի, դնել սառնարանը: Այս գործողությունը պետք է կատարել 3 անգամ...
Ստացվում է հիանալի շերտավոր խմոր, որով պատրաստված խաչապուրիները պարզապես անմահական են:

Նյութի հեղինակն է IZABEL - ի ՀԱՄՈՎ -ՀՈՏՈՎ ԽՈՀԱՆՈՑԸ:
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025