Բաղադրիչներ

  1. Ձվի դեղնուց - 5 հատ
  2. Կարագ կամ կաթնային մարգարին խմորի համար- 1.5 տուփ 
  3. Կարագ կամ կաթնային մարգարին շերտերի համար- 2.5 տուփ 
  4. Ալյուր - 1կգ
  5. Ջուր - 0.5լ
  6. Աղ - 1 թեյի գդալ
  7. Կիտրոնաթթու - 1 թեյի գդալ
  8. Էսենցիա 70% - 1 թեյի գդալ
  9. 2.4%-ոց կարմիր խնձորի քացախ - 3-4 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Ձվի դեղնուցը կաթնային մարգարինի կամ կարագի հետ լավ խառնել:

Եռացնել ջուրը, մեջը լցնել աղ, կիտրոնաթթու, էսենցիա, կարմիր խնձորի քացախ:

Լավ խառնել ու ավելացնել ձվի ու կարագի զանգվածին:

Լավ խառնել որ ստացվի համասեռ զանգված, լցնել ալյուր, հունցել խմոր, պետք է լինի թույլ խմոր,  եթե ձեռտքերին կպնի ոչինչ:

Խմորը 100 անգամ խփել սեղանին ու թողնել որ 2 ժամ հանգստանա )))

Հանգստանալուց հետո խմորը բաժանել 8 գնդերի, դնել սառնարան:

Սառնարանից հանել գնդերը, բացել, քսել կարագը, նորից ծալել, որպիսի ստացվի քառակուսի, դնել սառնարանը: Այս գործողությունը պետք է կատարել 3 անգամ...

Ստացվում է հիանալի շերտավոր խմոր, որով պատրաստված խաչապուրիները պարզապես անմահական են:

Նյութի հեղինակն է IZABEL - ի ՀԱՄՈՎ -ՀՈՏՈՎ ԽՈՀԱՆՈՑԸ: