Շատ հեշտ պատրաստվող և միարժամանակ շատ համեղ կարտոֆիլե զսպանակներ:
Բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ - 2 հատ
- Բուսական յուղ - 4 բաժակ
- Պարմեզան պանիր - 1 բաժակ
- Աղացած սև և կարմիր պղպեղ - ½ թեյի գդալ
- Սխտորի փոշի - 1 թեյի գդալ (կամ 1 պճեղ սխտոր)
- Աղ, կարմիր պղպեղ, մաղադանոս ըստ ճաշակի
- Բամբուկե փայտիկներ
Պատրաստման եղանակը
Տաքացնում ենք ձեռոցը 160 աստիճան: Կարտոֆիլի մեջ զգուշորեն մտցնում ենք բամբուկե փայտիը: Ապա զգուշորեն սուր դանակով զսպանակաձև կտրտում ենք կարտոֆիլը: Կարտոֆիլի վրա ցողում ենք բուսական յուղ:
Առանձին տարայում քերում ենք պանիրը, ավելացնում ենք աղացած սև և կարմիր պղպեղները, սխտորի փոշին, աղը: Պատրաստի զանգվածը լցնում ենք կարտոֆիլի վրա այնպես, որպիսի այն ամբողջությամբ ծածկվի:
Կարտոֆիլը հանում ենք, թույլ թափահարում ենք, տեղափոխում ենք ջեռոց և եփում 25-30 րոպե: Թողնում ենք մի քիչ սառչի, ավելացնում ենք մաղադանոս և մատուցում ենք:
Բարի ախորժակ:
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025