Բաղադրիչներ

  • Ձու - 7 հատ
  • Շաքարավազ - 1,5բ
  • Մեղր - 3ճ/գ
  • Սոդա - 1թ/գ
  • Քացախ - 1ճ/գ
  • Կարագ - 100գ
  • Կակաո - 4-5 ճ/գ
  • Ալյուր - 2,5բ

Կրեմ

  • Կարագ - 250գ
  • Եփած խտացրած կաթ - 1 տուփ
  • Վանիլին

Գլազուր

  • Կակաո - 5ճ/գ
  • Շաքարավազ - 1 բաժակ
  • Ջուր - 1 բաժակ
  • Ձեթ - 1 թ/գ
  • Կոնյակ 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

 Ձուն հարում ենք, ապա հերթով ավելացնում շաքարավազը, մեղրը, սոդան, քացախը, սենյակային ջերմաստիճանի, փափուկ կարագը, կակաոն և այլուրը։ 

Խմորը բաժանում ենք 3 մասի, լցնում ջեռոցի սինիի մեջ և թխում 180° տաքացրած ջեռոցում։ Կարող ենք օգտագործել յուղաթուղթ, որպիսի հետո շերտերը ավելի հեշտ դուրս գան սինիից։

Ստացվում են շատ նուրբ և փափուկ շերտեր, պետք է զգույշ լինենք, որպիսի չկոտրվեն։ 

Պատարաստենք կրեմը․

Սենյակային ջերմաստիճանի, փափուկ կարագը հարիչով լավ հարում ենք, քիչ-քիչ ավելավցնում ենք եփած խտացրած կաթը, վանիլինը, և լավ հարում ենք։

 

Պատրաստենք գլազուրը․

Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք իրար և եփում թույլ կրակի վրա, պարբերաբար խառնելով։ Երբ զանգվածը սկսում է պնդանալ, հանում ենք կրակից և թողնում հովանա։

 

Առաջին շերտին կրեմ ենք քսում և գլազուրի շերտեր անում, ինչպես նկարում։ Վրան դնում ենք երկրորդ շերտը, քսում ենք կրեմ և գլազուրի շերտեր։ 

Երրորդ շերտին կրեմ ենք քսում և գլազուրով՝ վերջնական ձևավորում։ 

Ամանորյա տորթ Արևիկ ԱշուրյանիցԲարի ախորժակ

Հեղինակ՝ Արևիկ Աշուրյան