Մրգերը համարվում են հիանալի հիմք մոմեր պատրաստելու համար: Փորձենք պատրաստել ամանորյա մոմ, օգտագործելով նարինջ: Քայլ 1: Վերցնում ենք նարինջ, մեջտեղից զգուշությամբ կտրում ենք, փորձում ենք նարինջը չվնասել, որպիսի հեշտ դուրս բերենք կեղևը: Երկու կտորներից զգուշորեն հանում ենք կեղևը, թողնում ենք 10-20 րոպես, որպիսի կեղևի ներսը մի քիչ չորանա: Քայլ 2: Հալեցնում ենք ոսկը, կարող ենք մեջը նարնջի հոտավետ նյութ կամ դարչին լցնել: Նարնջի մեջտեղում ամրացնում ենք բամբակե թելը, շուրջը լցնում ենք հալած ոսկը: Քայլ 3: Կեղևի երկրորդ կտորի վրա դանակով կամ ֆորմաների միջոցով գեղեցիկ անցքեր ենք անում, օրինակ սրտիկներ, աստղիկներ և այլն: Քայլ 1: Մոմը պատրաստ է: Վառում ենք մոմը, ծածկում ենք երկրորդ կեղևով: Ստացվում է պարզապես հիանալի զարդարանք ամանորյա ինտերերը, ինչու չէ նաև սեղանները զարդարելու համար:
Ամանորյա մոմ՝ նարնջից
Հավանեցի՞ր, տարածի՛ր
Մեկնաբանել