Բաղադրիչներ 

  1. Դդում - 200 գրամ
  2. Ծաղկակաղամբ - 200 գրամ
  3. Գազար - 1 հատ
  4. Կաթնաշոռ - 3 ճաշի գդալ
  5. Ալյուր - 1-ից 2 ճաշի գդալ
  6. Ձու - 1 հատ
  7. Աղ

Պատրաստման եղանակը

Լավ լվանում ենք դդումը, ծաղկակաղամբը և գազարը: Եփում ենք թույլ կրակի վրա: Դդումի կեսը և գազարը ճզմում ենք, որպիսի ստացվի պյուրե: Դդումի մնացած մասը և ծաղկակաղամբը կամ մանր կտրատում ենք, կամ քերում ենք:

Ավելացնում ենք պյուրեն, կաթնաշոռը, ձուն, աղը: Լավ խառնում ենք:

Ձևավորում ենք կոտլետներ, տեղափոխում ենք ջեռոցի թավայի մեջ, որի հատակը նախորոք կամ պատում ենք բուսայուղով, կամ սննդային թուղթ ենք դնում: Եփում ենք ջեռոցում 35-40 րոպե 170 աստիճան ջերմության պայմաններում:

Ստացվում են շատ համեղ, վիտամիններով հարուստ կոտլետներ:  

Բարի ախորժակ