Բաղադրիչներ
- Կաթ - 500մլ
- Հավի ձու - 2 հատ
- Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
- Բուսայուղ - 2 ճաշի գդալ
- Ալյուր - 200 գրամ
- Աղ - ըստ ճաշակի
- Սոդա - 1 թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Ձուն լավ հարում ենք աղի և շաքարավազի հետ: Ավելացնում ենք բուսայուղը, լավ խառնում ենք:
Խառնելով ավելացնում ենք կաթը, սոդան և ալյուրը: Կարող ենք խառնել հարիչի միջոցով:
Փոքրիկ թավան պատում ենք մի քիչ կարագով կամ բուսայուղով: Դնում ենք կրակին, տաքանալուց հետո լցնում ենք մի քիչ խմոր, պտտեցնում ենք թավան, որպիսի խմորը բարակ շերտով տարածվի:
Տապակում ենք երկու կողմից մինչև ստացվի վարդագույն երանգ:

Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025