Բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ - 5-6 հատ
- Հավի դոշ - 1 հատ
- Հավկիթ - 3-4 հատ
- Լորի ձու - 3-5 հատ (զարդարելու համար)
- Սոխ - 1 հատ
- Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
- Թթվասեր - 200 գրամ
- Աղ, քացախ, համեմունք ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Կտրատում ենք սոխը, վրան լցնում ենք 1 թեյի գդալ շաքարավազ, 2 ճաշի գդալ քացախ և եռման ջուր այնքան, որ սոխը ծածկվի:
Մանր կտրատում ենք կարտոֆիլը, տապակում ենք:
Խաշում ենք հավի դոշը, հավկիթները, մանրացնում ենք:
Սոխը քամում ենք:
Խառնում ենք բոլոր բաղադրիչները, ավելացնում ենք աղ, համեմունքներ, վերջում թթվասեր:
Զարդարելու համար վրան կարող ենք դնել մի քանի լորի ձու:

Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025