Բաղադրիչներ

  1. Սպիտակ հաց, բատոն - 200 գրամ
  2. Հավի կրծքամիս - 300 գրամ
  3. Պանիր «Պարմեզան» - 50 գրամ
  4. Հազարի թերթիկներ - 150 գրամ
  5. Սխտոր - 1 պճեղ
  6. Ձիթայուղ - 2 ճաշի գդալ

Սոուս

  1. Եփած դեղնուց - 2 հատ
  2. Մանանեխ - 2 թեյի գդալ
  3. Սխտոր - 1 պճեղ
  4. Կիտրոնի հյութ - 2 ճաշի գդալ
  5. Քացախ - 1 թեյի գդալ
  6. Ձիթայուղ - 2 ճաշի գդալ
  7. Աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Սխտորը ճզմում ենք, վրան ավելացնում ենք ձիթայուղ: Թողնում ենք 30 րոպե, ապա հեռացնում ենք սխտորը: Եթե հացը ունի հաստ և կոշտ հատվածներ, հեռացնում ենք դրանք, ապա կտրտում ենք փոքրիկ խորանարդիկների: Հացի կտորների վրա ցողում ենք սխտորի համով ձիթայուղը, ապա տապակում ենք ջեռոցում մինչև վարդագույն երանգ ստանան: Հավի կրծքամիսը երկու կողմից համեմում ենք աղով և պղպեղով, ապա ձիթայուղի մեջ տապակում ենք մոտավերապես 20 րոպե: Սառելուց հետո կտրատում ենք: Պատրաստենք սուսը: Դեղնուցները և մանանեխը լավ խառնում ենք իրար: Ավելացնում ենք ճզմած սխտորը: Լավ խառնում ենք, ապա ավելացնում ենք կիտրոնի հյութը, քացախը, ձիթայուղը, աղ և պղպեղ: Պանիրը անցկացնում ենք քերիչով, իսկ հազարի  թերթիկները կարող ենք կամ կտրատել, կամ ձեռքով մանրացնել: Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք իրար, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնում ենք աղ և պղպեղ: Աղցանը պատրաստ է:   Բարի ախորժակ