Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր - 150 գրամ
  2. Հավի ձու - 2 հատ
  3. Կաթ - 300մլ
  4. Ջուր - 150մլ
  5. Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
  6. Բուսայուղ - ըստ ճաշակի
  7. Աղ - ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Խորը ամանի մեջ լցնում ենք ալյուրը և մի պտղունց աղ: Մեջտեղը փոս ենք բացում և ձուն կոտրում ենք մեջը: Լավ խառնում ենք: Ավելացնում ենք կաթ և ջուր, լավ խառնում ենք: Ավելացնում ենք բուսայուղ, ցանկալի է 1 ճաշի գդալ, նորից խառնում ենք և թողնում ենք սառը տեղում 2 ժամ: Լավ տաքացնում ենք թավան, մի փոքր բուսայուղ ենք քսում հատակին և պատրաստում ենք բլինչիկի խմորները: Ստացվում են բարակ, նուրբ բլինչիկի խմորներ, որոնք կարող ենք լցոնել թե մսային միջուկներով, այնպես էլ տարբեր մուրաբաներով, մեղրով, մրգերով...

Բարի ախորժակ