Բաղադրիչներ
- Ալյուր - 150 գրամ
- Հավի ձու - 2 հատ
- Կաթ - 300մլ
- Ջուր - 150մլ
- Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
- Բուսայուղ - ըստ ճաշակի
- Աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Խորը ամանի մեջ լցնում ենք ալյուրը և մի պտղունց աղ: Մեջտեղը փոս ենք բացում և ձուն կոտրում ենք մեջը: Լավ խառնում ենք: Ավելացնում ենք կաթ և ջուր, լավ խառնում ենք: Ավելացնում ենք բուսայուղ, ցանկալի է 1 ճաշի գդալ, նորից խառնում ենք և թողնում ենք սառը տեղում 2 ժամ: Լավ տաքացնում ենք թավան, մի փոքր բուսայուղ ենք քսում հատակին և պատրաստում ենք բլինչիկի խմորները: Ստացվում են բարակ, նուրբ բլինչիկի խմորներ, որոնք կարող ենք լցոնել թե մսային միջուկներով, այնպես էլ տարբեր մուրաբաներով, մեղրով, մրգերով...
Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025